Följ Göteborg & Co

Student Göteborg satsar på fler välkomstaktiviteter för tusentals nya studenter

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2017 10:59 CEST

Foto: Dick Gillberg/Göteborg & Co.

I år satsas det extra på att hälsa alla nya studenter vid Chalmers och Göteborgs Universitet välkomna till Göteborg. Under hösten finns det flera nyheter i Student Göteborgs program, det innehåller också fler aktiviteter än tidigare år.

­­– Några av nyheterna i år är våra standup och quizkvällar av och med komikern Kurt Lightner (New York) som kom till Göteborg för cirka 15 år sedan. Quizet innehåller historisk och udda fakta om Göteborg. Mitt personliga tips är turen till Brännö där studenterna tas med på en guidad tur av öbon och kulturarbetaren Henrik Wallgren och sedan avslutas med häng på Brännö Varv, säger Nathalie Bödtker-Lund, projektledare på Göteborg & Co för Student Göteborg. Ambitionen med aktiviteterna är att alla ska känna sig välkomna och inkluderade.

Förutom de nya aktiviteterna finns det bland annat möjlighet att ta del av kulturvandring i Hammarkullen, åka med paddanbåten på Säveån med stopp i Bellevue för att utforska området, konstkväll på Konstmuseet och Konsthallen, provträna på Fysiken, gå på hockeymatch samt fri entré och biljetter till museer och teatrar.

Den 14 september är det också dags för den stora välkomstkvällen på Världskulturmuseet. En helt gratis kväll som bjuder på livemusik med Slowgold, dansuppvisning med GöteborgsOperans Danskompani, minimässa med stadens olika kulturaktörer, popup store med Emmaus, workshops med Frilagret, kortfilmsvisningar med Draken Film samt möjlighet att ta del av flera utställningar i huset. Det kommer även bjudas på mat och dryck.

Student Göteborg är ett miljödiplomerat evenemang som hela tiden jobbar med miljöarbete. Bland annat genom vegetarisk, ekologisk och kravmärkt mat, sopsortering och återvinning, men också genom att uppmuntra studenterna till hållbara resor till och från aktiviteterna som med kollektivtrafik, cykel eller till fots.

Bakom Student Göteborg står Göteborgs Universitet, Chalmers, GFS Göteborgs Förenade Studentkårer och Näringslivsgruppen vid Göteborg & Co.

Läs om alla aktiviteter.

Kontakt

Nathalie Bödtker Lund, projektledare på Göteborg & Co för Student Göteborg, +46 735 345 484

www.studentgoteborg.com

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Läs mer om bolaget på goteborgco.se. Ladda ner bilder från vår mediabank.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera