Följ Göteborg & Co

Internationella designprofiler besöker Göteborg

Pressmeddelande   •   Sep 27, 2017 08:41 CEST

Foto: Beatrice Törnros/ Göteborg & Co

Idag, onsdag, kommer åtta utländska designbloggare till Göteborg och Västsverige för under tre dagar besöka turistmål inom design i Göteborg, Borås och Lidköping. Bakom resan står Visit Sweden, Turistrådet Västsverige och Göteborg & Co. Resan är en del av det nationella designprogrammet, som ska få fler utländska turister att uppleva design i Sverige och stärka bilden av svensk design.

På programmet står bland annat besök på Artilleriet Interior Design i Göteborg, Textile Fashion Center i Borås och Rörstrand Museum i Lidköping.

De åtta utländska designbloggare som landar i Göteborg idag, onsdag, åker sedan vidare till Borås och Lidköping torsdag-fredag och är hemmahörande i Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Samtliga är stora profiler i sina hemländer och har alla valts ut med hjälp av Visit Swedens utlandskontor i respektive land.

Det största namnet är den Tysklandsboende amerikanska journalisten Holly Becker, som skrivit 4 designböcker som översatta till 20 språk och med 105 000 Instagramföljare rankas som en av världens största design-influencers. Svenska Frida Ramstedt, som står bakom Skandinaviens största inredningsblogg Trendenser medverkar på resan som värd för de internationella gästerna.

– Jag har själv följt flera av de här personerna sedan jag började blogga för 12 år sedan, så det ska bli kul att välkomna dem hit till Västsverige. I och med att de flesta skriver på engelska gör det att de har en internationell målgrupp. Det kommer att vara många designintresserade över hela Europa och världen som kommer att få del av den här resan, säger Frida Ramstedt.

Det internationella besöket är en av kommunikationsinsatserna inom ”Swedish Design Moves”, den nationella satsning på svensk design som leds av Visit Sweden. Det pågår fram till och med 2019, och är en del i regeringens exportstrategi. På ett antal utländska marknader (däribland Tyskland, Frankrike, Storbritannien och USA) ska man få fler designintresserade turister at välja Sverige genom att öka kännedomen om svenska designupplevelser.


Kontakta för mer information

Gunilla Davidsson, strategisk utvecklare kulturturism, Turistrådet Västsverige
Telefon: 0706-577646
Mail: gunilla.davidsson@vastsverige.com

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, evenemangs-, och mötesstad. Läs mer om bolaget på goteborgco.se. Ladda ner bilder från vår mediabank.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy