Följ Göteborg & Co

Tusentals göteborgare och besökare firar in 2017 på Götaplatsen

Nyhet   •   Dec 29, 2016 08:10 CET

Foto: Beatrice Törnros/Göteborg & Co

Vid tolvlaget på nyårsafton väntas tusentals personer till Götaplatsen. I år firas det nya året in tillsammans med flerårige nyårsvärden Stefan Odelberg.

Götaplatsen vid midnatt har blivit ett allt mer självklart firande för många göteborgare. I fjol flockades 17 500 personer runt Poseidon. Även i år bjuds göteborgare och besökare att tillsammans räkna ner till tolvslaget med pompa och ståt.

Programmet startar klockan 23.40 under ledning av konferencier Stefan Odelberg. Det blir flera korta filmer som projiceras på storbildsskärm på Götaplatsen. Bland annat har Odelberg själv frågat folk på stan om deras nyårslöften. Barn hälsar gott nytt år på en rad olika språk. Dessutom visas en film där Ulla Skoog läser Emil Jensens ”Alla som behövs”. - Det känns extra roligt att kunna presentera Ulla Skoog på det här sättet och för andra året i rad ha med en tänkvärd text av Emil Jensen, säger Mikael Isacson, producent på Göteborg & Co

Inga fyrverkerier
Var rädd om dina medmänniskor och dig själv och ta inte med några fyrverkerier in till stan. Det befinner sig mycket folk på Götaplatsen vid nyår och det är förbjudet att avfyra raketer i centrala Göteborg.

Kontakt
Birgitta Bergerlind, verksamhetsansvarig på Göteborg & Co för Julstaden, 072-562 89 95
Mikael Isacson, producent för Götaplatsens nyårsfirande på Göteborg & Co, 070-346 57 66

Bakgrund
Julstaden Göteborg genomförs i år för 13:e året i rad. Det är en medveten och långsiktig satsning på att skapa och forma nya, vackra upplevelser i stadsmiljö, genom ljus och färg. Ett brett utbud, med allt från ljusinstallationer till julmarknader, konserter, julklappsshopping och Jul på Liseberg lockar både göteborgare och tillresta besökare under november och december månad.

Julstaden Göteborg genomförs av Göteborg & Co och är ett samarbete mellan staden, fastighetsägare och näringsidkare. Huvudpartner är Higab. Övriga partners är Wallenstam, Vasakronan, Göteborg Energi, Akademiska Hus, Älvstranden Utveckling, Göteborgs Köpmannaförbund, MK Illumination, Metro, Mix Megapol.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy