Följ Göteborg & Co

Stor ökning av norska turister till Göteborg i december

Nyhet   •   Feb 09, 2017 15:43 CET

Norska handbollsfans fyllde både Scandinavium och Göteborg i december. Bild: Frida Winter

EM i handboll för damer blev en stor succé för Norge och för turistnäringen i Göteborg. Hela 58 procent ökade de norska turisterna på hotellen i Göteborg i december.

– Detta är sannolikt den bästa ökningen någon enskild månad av turister från Norge, vår i särklass viktigaste utlandsmarknad. Handbollen ihop med Julstaden och Liseberg var en mycket lyckad kombination i december, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

De norska handbollsdamerna var stora favoriter inför EM och gjorde inte sina fans besvikna. Under finalen den 18 december i Scandinavium så vajade de röd-vit-blåa flaggorna på läktarna när Norge besegrade Nederländerna med ett mål. Biljetterna hade sålt slut sedan länge och hotellen var fullbelagda.

När hotellstatistiken för december publicerades av SCB i veckan så hade norska övernattningar i Göteborg ökat med 58 procent jämfört med samma månad året innan. Även danska och tyska besökare noterade kraftiga ökningar. Danmark och Tyskland fanns också med bland slutspelslagen i handbolls-EM som gick 4 – 18 december.

Men det var inte bara handboll och Julstad som lockade besökare i december. Också Euroskills den 1 – 3 december – EM i yrkeskunskap – lockade deltagare från hela Europa och besöktes av 65 000 personer. Totalt ökade gästnätterna på hotell och vandrarhem i Göteborg med 15 procent i december.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy