Följ Göteborg & Co

Göteborgs Kulturkalas vann Live-Apan för årets Insats

Nyhet   •   Jan 18, 2017 20:05 CET

Göteborgs kulturkalas konstnärlige ledare Mia Samuelsson och programproducent Emma Rygielski med Live-Apan under Sweden Live i Linköping.

Göteborgs Kulturkalas, som produceras av Göteborg & Co, fick ikväll, onsdag, ta emot ett fint pris. Det var under evenemanget Sweden Live i Linköping som festivalen tilldelades den så kallade Live-Apan för Årets Insats.

Motiveringen lyder: ”Sedan 1991 har festivalen en folklig plattform för jämställdhet och mångfald. Idag är det Sveriges kanske största och mest framgångsrika integrationsprojekt. För att i 25 år bidragit till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle går årets insatspris till Göteborgs Kulturkalas.”

– Jag är oerhört stolt över att vårt arbete ger resultat och dessutom utdelning i form av utmärkelser och priser. Vi har varit väldigt framgångsrika i vårt viktiga arbete och det är många som är delaktiga i arbetet för vårt fantastiska Kulturkalas, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas på Göteborg & Co.

Sweden Live är ett evenemang, som arrangeras av branschorganisationen Livemusik Sverige, där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners. Priserna delas ut för att belöna personer, företag eller organisationer som på olika sätt bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige – i första hand med Arrangören eller Arrangemanget i fokus.

Det var andra året i rad som Göteborg fick ta emot en Live-Apa. I fjol vann Liseberg pris i kategorin Årets Venue. Göteborgs Kulturkalas har tidigare prisats för sitt jämställdhets- och integrationsarbete. Förra året fick också Göteborgs kulturkalas ta emot Rättvisepriset från Rättviseförmedlingen för sitt inkluderande samhällsarbete där kulturen är en dörröppnare för nya möten.

Kontakt
Mia Samuelsson, 0707-80 00 97

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy